TOALETTER PÅ ØYENE

Høsten 2010 fikk vi en forespørsel fra Grimstad By's vel om å produsere 2 utedoer. Doene skulle produseres hos oss, så demonteres og settes opp på et par øyer ute i Grimstad-skjærgården.

Selve toalettene, produsert i plast, besto av to store kar og på dette var det montert 2 sitteplasser. Konstruksjonen ble på 2 x 2 meter og med en takhøyde på 2,7 meter. Bunnfundamentet var i 4" x 4" og reisverket og takstolene i 2" x 4" og med solid gulv og vegger, alt i trykkimpregnert.
 
Doene ble bygget ferdig inne, så delt opp i seksjoner: Gulv, 4 vegger og takstoler og lagret ute. (Underveis fikk vi bestilling fra Grimstad Kommune på ytterligere 2 doer, slik at det ble en hektisk byggevirksomhet den vinteren.)

Så snart det ble arbeidsmuligheter utendørs ble de 2 doene for Grimstad
By's Vel transportert ut på Ytre Maløya hvor en plastdo skulle erstattes, og en til Sandholmen. Sandholmen ble samtidig oppgradert med flere fortøyningsbolter oppsatt av Grimstad kommune. Seksjonene ble fraktet ut av kommunens båt ”Brægen” og var så tunge at det ble en transport for hver av øyene.

Grunnen måtte planeres og 4 stk fundamenter støpt, og dette var tidskrevende og tungt arbeide. I fundamentene ble det støpt fast gjengede bolter på 25 mm, slik at doene kunne vatres opp på disse og tilpasses plast-toalettene. Oppsamlingskarene lot seg ikke grave ned, slik at det ble nødvendig med trapper både på Ytre Maløya og Sandholmen.

Arbeidet ble et slit, elementene var tunge, gravingen ble foretatt med spader og på hvert sted var det bare mulighet til jobb for 3 - 4 mann. Etter 4 -5 dager på hvert sted var doene på plass og klar til bruk for alle.

 
 
 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.09 | 11:59

HEi,

Veibeskrivelse m/kart er nå lagt inn under "Forsiden" på vår web side

...
15.06 | 08:45

En veibeskrivelse hadde vært fint å få inn på hjemmesiden deres.

...
23.04 | 18:11

Hei KJell Jensen,
ref din tlf Fredag 20.04 kveld. Sjekket med vår bookingansvarlige.
Forstår du nå har fått flyttet din booking til 07 Juni -som ønsket
mvh/TE

...
04.04 | 11:23

Hei, Henviser til kontakt telefonen for utleie av lokalene.
Finner under "Kontaktside" - og deretter "leie av lokaler"
Mobil 918 89 232
De sitter "bookinglisten

...
Du liker denne siden