FORSIDE

OM OSS

 

Kystlaget Terje Vigen er et lokallag av det nasjonale Forbundet KYSTEN og holder til i Grimstad. Laget ble stiftet i 1990 og vi kan se tilbake på mange aktive år med en jevnlig vekst i medlemmer og aktivitet. Kystlaget har i dag omlag 300 medlemmer.

Kystlaget har vært med på å arrangere flere store arrangementer som Nordisk seilas i 1991, Kulturminnestafetten i 1997, kysttinget, årlige arrangement som Terje Vigendagene og kulturminnedagen. De har også vært med på å gjenoppreise Tollvaktbua, restaurert flere tradisjonelle båter, registrert og bevart varpepåler og fortøyningspåler, dannet historiegruppe, arrangert medlemsturer og torskemiddager og masse annet i regi av kystlaget disse årene. I de seneste år har vi også tilrettelagt og har avtaler med 2 lokale skoler for å ta imot SFO barn i grupper, for tilvenning til sjøen, hvor de kan fiske fra brygga, lære og ro. m.v.

I 2004 kjøpte kystlaget Alf Brattebergs Båtbyggeri i Skjeviga. Siden da er tusenvis av dugnadstimer for å tilrettelegge bua som et sted for kystlagets aktiviteter. Kystlaget eier flere båter, deriblant fiskeskøyta Østerøy (48 fot), men også småbåter, fortrinnsvis trebåter. Disse kan medlemmer låne/bruke etter nærmere avtale.

Kystlaget er med og drifter den fredede fyrstasjonen Homborsund. Kursvirksomhet er også en del av kystlagets tilbud til alle interesserte.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.09 | 12:23

Hei, kan en eller annen rette www.homborsundfyr.com
Til www.homborsundfyr.no
På forhånd takk.

...
22.12 | 23:20

Flott båt! Er interessert hvis det planlegges flere kurs.

...
07.05 | 14:15

Dette er på selvkost nivå

...
07.05 | 14:12

Hei,
Vi har en stk å selge.
Den er nærmest komplett/ferdig.
Denne kan vi selge for kr. 6.000,-
(Alternativt gjøre den helt ferdig, da vi ha kr 8.000,-)
mvh

...
Du liker denne siden