Østerøy på Risør Slipp Mai 2013

Risør slipp

Propell trenger grundig rengjøring.

Arbeidsgjengen den ene dagen + fotograf.

Klar til sjøsetting igjen.

Et skikkelig grisevær på returen til Grimstad.

5 årlig sertifisering av Østerøy.

Etter mye forsinkelser ble dato for klassing av Østerøy endelig bestemt. John Henrik og undertegnede seilte innaskjærs til Risør den 9. Mai i grauttjukka.Sikten var i perioder nede i 50 meter, så radaren og kartmaskinene var uunnværlige hjelpemiddel.

Før avgang fra Grimstad var vi innom Skjeviga og spylte under dørken i maskinrommet og fikk pumpet opp 200 l med oljeblandet vann. Folkene på Risør Slipp var klar til å ta imot oss ved ankomst så kl 17 var båten high and dry. Undervannskroget så ganske bra ut, men roret og spesielt propellen var mye begrodd. Fikk låne høytrykkspyler med roterende dyse av slippen så det var en lek å spyle skroget rent for marinegroe. Neste dag stilte vi opp tidlig og fikk skrapt og pusset undervannskroget.  En flink og hyggelig mann fra Risør Trebåtbyggeri demonterte akslingen fra giret og fikk dratt ut akslingen for inspeksjon neste dag. Vi andre demonterte roret og fikk justert vannlinjen som ble hevet med ca 15 cm akter.
 

Den 12. Mai ble ventilen til sjøvannsinntaket demontert og den nye ekkolodd svingeren montert.  Undervannskroget ble påført et tykt strøk med Jotun SeaForce 30. Anoder ble sveist på kjøl og ror. Påfølgende dag ble skroget, bunnventil, ror og aksling inspisert av Skipskontrollen uten kommentarer.


Dessverre ble vi ikke ferdig godkjent og ny time satt opp til den 24. Mai for funksjonstest av utstyr og maskineri.Men slik er regelverket så vi må bare godta at alt skal testes. Etter inspeksjonen kom vår venn fra Risør Trebåtbyggeri om bord igjen og monterte tilbake akslingen. Stor takk til han som stilte opp på kort varsel.Rør og bunnventil ble montert.


Den 14. Mai kl 10:35 var Øtarerøy tilbake I sitt våte element og satte kursen sørover med Mattias ved roret og John Henrik som utkikk og assisterende navigator.


Stor takk til John Henrik, Mattias, Kjell, Knut, Tom, Tommy, Peter og Roar for flott innsats.


Også stor takk til Risør Trebåtbyggeri og ikke minst til Risør Slipp for god service og tilgangen til alt det flotte verktøyet vi fikk låne.

 

Terje Oksavik

Alle bilder av Terje Oksavik.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.06 | 20:04

Vi har flere slike i Sør-Gjeslingan i Vikna, men intet velikehold. Jeg har malt dette med lakkmaling

...
04.09 | 12:23

Hei, kan en eller annen rette www.homborsundfyr.com
Til www.homborsundfyr.no
På forhånd takk.

...
22.12 | 23:20

Flott båt! Er interessert hvis det planlegges flere kurs.

...
07.05 | 14:15

Dette er på selvkost nivå

...
Du liker denne siden